Kuřecí závitek s kořenovou zeleninou
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1658 KJ
- bílkovina
- 46 g
- tuky
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sacharidy
- 2 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 314 mg
- vápník
- 96 mg
- fosfor
- 88 mg
- cholesterol
- 30 mg
- hořčík
- 19 mg
- sodík
- 14 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 2 mrkve
- 4 zelené cibulky
- 2 řapíky celeru
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- olivový olej
Postup:
- Kuřecí stehna vykostíme a z kostí připravíme třeba vývar.
- Polovinu jedné mrkve rozkrájíme na delší klínky. Celer rozkrojíme podélně, stejně dlouhý jak mrkev, a totéž uděláme se zelenou cibulkou.
- Kuřecí maso položíme kůží dolů, osolíme, opepříme z obou stran a položíme na maso zeleninu, aby na každém byl kousek mrkve, celeru a cibulky.
- Zamotáme. Zpevníme tak, že můžeme spíchnout párátkem, omotat nití, nebo - a to jsem zvolil já - každý kousek zamotat do máslem namazaného alobalu.
- Dáme péct do trouby na 180 °C na dvacet minut.
- Mezitím si zbylou mrkev rozpůlíme a překrájíme na plátky.
- Zbytek cibulky a česnek nasekáme nadrobno.
- Na zbytku másla s pár kapkami olivového oleje opečeme mrkev do zlatova, přihodíme cibulku s česnekem, opět chviličku opékáme.
- Zalijeme trochou horkého vývaru a necháme chviličku povařit - jen chvilku aby mrkev zůstala uvařená na skus.
- Osolíme, opepříme.
- Maso po dvaceti minutách vybalíme z alobalu, zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C a dopečeme do zlatova 5 - 10 minut.
- Servírujem s bramborami nebo rýží, doplněné o zeleninu v máslovém vývaru.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.