Maďarský tokáň

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 50 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2638 KJ
tuky
49 g
bílkovina
35 g
sacharidy
15 g
cukry
10 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
draslík
642 mg
fosfor
228 mg
sodík
216 mg
vápník
92 mg
hořčík
57 mg
cholesterol
25 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g hovězího masa ( zadní)
  • Olej
  • 1 rajský protlak
  • 1 cibuli
  • 100 g anglické slaniny
  • 150 g klobásy ( papriková ostrá)
  • 1 rajče
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml zakysané smetany
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Maso nakrájíme na nudličky
  2. Osolíme a opepříme
  3. Na rozpálený olej vložíme maso a opékáme ze všech stran tak 8 minut
  4. Maso vyndáme
  5. Na výpeku orestujeme nakrájenou slaninu
  6. Přidáme cibuli a česnek
  7. Vrátíme maso a podlejeme trochou vody
  8. Dusíme pod poklicí 20 minut
  9. Poté přidáme nakrájenou papriku,klobásu a oloupané rajče
  10. Přidáme rajský protlak
  11. Promícháme a dusíme dalších 20 minut (dle masa)
  12. Nazávěr zalijeme zakysanou smetanou
  13. Podáváme s rýží nebo kynutým houskovým knedlíkem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.