Maďarský tokáň
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2638 KJ
- tuky
- 49 g
- bílkovina
- 35 g
- sacharidy
- 15 g
- cukry
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 2 g
- draslík
- 642 mg
- fosfor
- 228 mg
- sodík
- 216 mg
- vápník
- 92 mg
- hořčík
- 57 mg
- cholesterol
- 25 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g hovězího masa ( zadní)
- Olej
- 1 rajský protlak
- 1 cibuli
- 100 g anglické slaniny
- 150 g klobásy ( papriková ostrá)
- 1 rajče
- 4 stroužky česneku
- 250 ml zakysané smetany
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Maso nakrájíme na nudličky
- Osolíme a opepříme
- Na rozpálený olej vložíme maso a opékáme ze všech stran tak 8 minut
- Maso vyndáme
- Na výpeku orestujeme nakrájenou slaninu
- Přidáme cibuli a česnek
- Vrátíme maso a podlejeme trochou vody
- Dusíme pod poklicí 20 minut
- Poté přidáme nakrájenou papriku,klobásu a oloupané rajče
- Přidáme rajský protlak
- Promícháme a dusíme dalších 20 minut (dle masa)
- Nazávěr zalijeme zakysanou smetanou
- Podáváme s rýží nebo kynutým houskovým knedlíkem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.