Rýžový nákyp s meruňkami

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1913 KJ
sacharidy
45 g
cukry
30 g
tuky
21 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
bílkovina
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
274 mg
fosfor
255 mg
vápník
185 mg
cholesterol
183 mg
sodík
116 mg
hořčík
30 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 180 g meruňkového kompotu
  • 200 g rýže
  • 100 g cukru
  • 80 g másla
  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 500 ml mléka

Postup:

  1. Mléko v hrnci uvedeme do varu
  2. Přidáme rýži
  3. Osolíme špetkou soli a stáhneme teplotu
  4. Za stálého míchání vaříme do měkka,může být i měkčí
  5. Necháme vychladnout
  6. V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky
  7. Zamícháme do vychladlé rýže
  8. Z bílků ušleháme tuhý sníh (nezapomeneme přidat špetku soli)
  9. Tuhý sníh lehce vmícháme
  10. Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou
  11. Půlku hmoty nalijeme do formy
  12. Poklademe merunkami
  13. Přikrejeme druhou polovinou
  14. Pečeme při 150 stupních 40 minut

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.