Rajčatová polévka s červenou čočkou
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1220 KJ
- sacharidy
- 43 g
- bílkovina
- 14 g
- cukry
- 7 g
- tuky
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 706 mg
- fosfor
- 168 mg
- vápník
- 97 mg
- hořčík
- 65 mg
- sodík
- 8 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 0,6 l zeleninového vývaru
- 425 ml rajčat krájených (loupaných v plechovce)
- 200 g červené čočky
- 3 lžíce rajského protlaku
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvý tymián
- 2 bobkové listy
- 2 lžičky kurkumy
- sůl
- pepř
Postup:
- V hrnci na oleji dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku.
- Přidáme nasekaný česnek, zasypeme kurkumou a ještě minutku zlehka restujeme.
- Jakmile se směs krásně rozvoní, přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání ještě přibližně 3 minuty restujeme.
- Takto připravený základ zalejeme zeleninovým vývarem a přilejeme sterilovaná krájená rajčata.
- Červenou čočku důkladně propláchneme studenou vodou a přisypeme ji do polévky.
- Přidáme bobkový list a přivedeme k varu.
- Necháme zlehka probublávat 5 minut, nebo dokud nebude čočka na skus - pokud ji povaříte déle, nic se neděje, jen se čočka bude více rozpadat. Navíc vařit déle není potřeba, krásou této polévky je nejen chuť, ale také rychlost její přípravy.
- Jakmile je čočka uvařená do poloměkka, vyjmeme bobkové listy a můžeme servírovat.
- Polévka nejlépe chutná zasypaná čerstvým tymiánem, jeho vůně se skvěle pojí s ostatními ingrediencemi.
- Jedlíkům můžete porci doplnit o opečené pečivo.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Fazolová polévka s klobáskou
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Datlovo batátové brownies
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.