Marcelky Pudinkáče
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3625 KJ
- sacharidy
- 80 g
- tuky
- 54 g
- cukry
- 28 g
- bílkovina
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 431 mg
- fosfor
- 430 mg
- vápník
- 255 mg
- cholesterol
- 146 mg
- sodík
- 79 mg
- hořčík
- 60 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 5 polévkových lžic cukru krupice
- 42 g Droždí
- 1/4 prášku do pečiva
- 250 ml Mléka
- 400 g Hladké mouky
- 200 ml rostlinného oleje
- špetka soli
- 3 žloutek
- 1 lžičku mléka (polotučného)
- 1 žloutek
- 5 polévkových lžic cukru
- 600 ml plnotučného mléka
- 100 g másla
- 2 vanilkové pudinky
Na těsto:
Na potření:
Na krém:
Postup:
- Plech vyložíme pečicím papírem. V misce utřeme rozdrobené droždí se lžící cukru, rozmícháme se lžící vlažného mléka a lžící mouky a nechám droždí vykynout.
- Do mísy prosejeme mouku. Smícháme se solí, kypřicím práškem, cukrem, vzešlým droždím, žloutky.
- Přimícháme tolik vlažného mléka, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Během kynutí těsto jednou promícháme.
- Z vykynutého těsta tvarujeme rohlíčky, klademe na plech. Potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 15 minut.
- Upečené rohlíčky necháme vychladnout, poté podélně rozřízneme a plníme krémem : krém připravíme svařením mléka smíchaného s pudinky (změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme vychladlý pudink). Rohlíčky plníme pomocí cukrářského sáčku.
- Na závěr lehce pocukrujeme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.