Kuřecí Cordon bleu
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1522 KJ
- bílkovina
- 45 g
- tuky
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 248 mg
- fosfor
- 150 mg
- vápník
- 94 mg
- draslík
- 81 mg
- sodík
- 43 mg
- hořčík
- 33 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 4 plátky šunky
- 4 plátky sýru Gouda
- 4 vejce
- 2 lžíce másla
- trochu strouhanky
- trochu hladké mouky
- trochu oleje na smažení
- sůl
- pepř
Postup:
- Kuřecí prsa podélne nakrojíme, rozevřeme( jako knihu) a mírně naklepeme. Osolíme a opepříme.
- Na polovinu položíme plátek sýru, zabalený do plátku šunky. Maso přes šunku se sýrem přehneme nebo zabalíme jako roládku.
- Takto připravené řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance neboli v trojobalu.
- Smažíme v dostatečném mnpožství oleje s přidáním trochy másla, popřípadě v přepuštěném másle, máme li, dozlatova.
- Ŕízky přemístíme na pekáček a dáme dopéct do vyhřáté trouby. 150 °C cca 6 - 10 minut, záleží na tloušťce masa a na délce smažení.
- Je lepší je vytáhnout o něco dříve a třeba lehce naříznout ze strany, kde jsme maso překládali a přesvědčit se, zda je hotové.( Z přeložené strany proto, aby nám nevytekl sýr.) Popřípadě ještě dopéct.
- Hotové řízky při servírování překrojíme na polovinu, aby byla vidět na řezu šunka se sýrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krémová papriková polévka s kukuřicí
Kuřecí závitek s kořenovou zeleninou
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Trhané vepřové maso s fazolemi
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.