Cibulová polévka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 25 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
620 KJ
tuky
6 g
sacharidy
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
bílkovina
1 g
fosfor
172 mg
draslík
106 mg
cholesterol
87 mg
vápník
55 mg
sodík
17 mg
hořčík
10 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 3 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 litr vývaru
  • 1 sklenička bílého vína (suché)
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 žloutky
  • kuřecí bujon (za mě od Knorr vaničky)
  • špetka soli

Postup:

  1. Cibuli si nakrájíme na kroužky cca 1 cm a lehce je opečeme na rozehřátém másle. Vhodíme do cibule kuřecí bujon a zalijeme vroucí vodou.
  2. Necháme vařit několik minut, aby se vše spojilo.
  3. Polévku teď rozmixujeme ponorným mixérem. Vlijeme víno a necháme projít varem.
  4. Vmícháme žloutky, osolíme a můžeme přidat trošku nastrouhaného muškátového oříšku.
  5. A máme hotovo. Podáváme s krutonky a můžem nastrouhat sýr. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.