Cibulová polévka
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 620 KJ
- tuky
- 6 g
- sacharidy
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- fosfor
- 172 mg
- draslík
- 106 mg
- cholesterol
- 87 mg
- vápník
- 55 mg
- sodík
- 17 mg
- hořčík
- 10 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 3 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 litr vývaru
- 1 sklenička bílého vína (suché)
- špetka muškátového oříšku
- 2 žloutky
- kuřecí bujon (za mě od Knorr vaničky)
- špetka soli
Postup:
- Cibuli si nakrájíme na kroužky cca 1 cm a lehce je opečeme na rozehřátém másle. Vhodíme do cibule kuřecí bujon a zalijeme vroucí vodou.
- Necháme vařit několik minut, aby se vše spojilo.
- Polévku teď rozmixujeme ponorným mixérem. Vlijeme víno a necháme projít varem.
- Vmícháme žloutky, osolíme a můžeme přidat trošku nastrouhaného muškátového oříšku.
- A máme hotovo. Podáváme s krutonky a můžem nastrouhat sýr. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.