Skopové maso na česneku
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2953 KJ
- tuky
- 55 g
- bílkovina
- 44 g
- sacharidy
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 1,343 g
- cukry
- 1 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 423 mg
- cholesterol
- 180 mg
- vápník
- 152 mg
- hořčík
- 97 mg
- železo
- 5 mg
- sodík
- 4 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg skopového masa (kýta,plec)
- 10 stroužků cesneku
- 2 cibule
- olej
- sůl
- pepř
- trocha hladké mouky
- 150 ml zeleninového vývaru
Postup:
- Maso dobře odblaníme a odstraníme lůj.
- Rozetřeme česnek se solí, potřeme jím maso a opepříme.
- Nakrájíme cibulku na jemno a na rozpáleném oleji usmažíme do sklovata.
- Zprudka opečeme maso ze všech stran, snížíme teplotu a podlejeme vývarem.
- Dusíme přikryté asi 60 minut. Během vaření podléváme a obracíme.
- Měké maso vyjmeme, štávu částečně vydusíme, zaprášíme moukou a asi 10 minut povaříme.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a pozor, skopové maso se musí jíst teplé.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
Segedínský guláš
Exotická čočková polévka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.