Skopové maso na česneku

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 70 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2953 KJ
tuky
55 g
bílkovina
44 g
sacharidy
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
1,343 g
cukry
1 g
lepek
1 g
fosfor
423 mg
cholesterol
180 mg
vápník
152 mg
hořčík
97 mg
železo
5 mg
sodík
4 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg skopového masa (kýta,plec)
  • 10 stroužků cesneku
  • 2 cibule
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • trocha hladké mouky
  • 150 ml zeleninového vývaru

Postup:

  1. Maso dobře odblaníme a odstraníme lůj.
  2. Rozetřeme česnek se solí, potřeme jím maso a opepříme.
  3. Nakrájíme cibulku na jemno a na rozpáleném oleji usmažíme do sklovata.
  4. Zprudka opečeme maso ze všech stran, snížíme teplotu a podlejeme vývarem.
  5. Dusíme přikryté asi 60 minut. Během vaření podléváme a obracíme.
  6. Měké maso vyjmeme, štávu částečně vydusíme, zaprášíme moukou a asi 10 minut povaříme.
  7. Podáváme s bramborovým knedlíkem a pozor, skopové maso se musí jíst teplé.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.