Souvlaki s pečenou bramborou a tzatziki
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1582 KJ
- bílkovina
- 38 g
- tuky
- 19 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- sacharidy
- 9 g
- cukry
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 721 mg
- vápník
- 249 mg
- fosfor
- 241 mg
- cholesterol
- 87 mg
- hořčík
- 82 mg
- železo
- 5 mg
- sodík
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích prsou (nebo vykostěných stehna)
- 50 ml olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- šťáva z jednoho citronu
- sůl
- pepř
- oregáno
- tymián
- 300 g řeckého jogurtu
- 1 salátová okurka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- snítka kopru
- sůl
- pepř
Tzatziki
Nástroje
-
špejle
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme a opepříme.
- Česnek nasekáme na drobno, smícháme ho v misce s 2/3 olivového oleje, citronovou šťávou a bylinkami.
- Maso promícháme s marinádou a necháme v lednici marinovat alespoň dvě hodiny.
- Maso napícháme, respektive navlékáme na špejle.
- Na grilovací pánvi špízy opečeme zprudka na zbytku olivového oleje společně se snítkou tymiánu, přendáme na pekáček a 6 - 8 minut dopečeme v troubě, dokud maso není hotové.
- Je lepší to zkontrolovat dříve a popřípadě dopéct než maso vysušit.
-
Servírujeme s pečenou bramborou, rozříznutou napůl a s tzatziky.
Tzatziki:
- Okurku nastrouháme na struhadle na hrubo.
- Česnek nasekáme nadrobno.
- Smícháme okurku s česnekem, olivovým olejem a jogurtem.
- Dochutíme solí, pepřem a nasekaným koprem.
- Podáváme k masům nebo grilované zelenině.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.