Knížecí roštěná
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3289 KJ
- tuky
- 63 g
- bílkovina
- 32 g
- nasycené mastné kyseliny
- 32 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 16 g
- sacharidy
- 15 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 152 mg
- vápník
- 111 mg
- cholesterol
- 88 mg
- fosfor
- 66 mg
- hořčík
- 51 mg
- sodík
- 23 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g hovězí roštěné
- 1 mrkev
- 1 velká cibule
- Kousek celeru
- 1 petržel
- 100 ml smetany
- 3 lžíce sádla
- Sůl
- Pepř
- Mletá sladká paprika
- 10 kuliček kapari
- 60 g másla
- citronová šťáva
- 200 ml masového vývaru
Postup:
- Roštěnky nakrájíme na dva plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém sádle.
- Zaprášíme mletou paprikou a zasypeme nakrájenou cibulí.
- Orestujeme, podlejeme masovým vývarem a podusíme, pokud nebude maso měkké (cca 40 minut).
- Měkké maso vyndáme, do výpeku nalejeme smetanu a necháme probublat (nevařit).
- Na másle osmažíme nakrájenou mrkev, petržel, celer a zakápneme trochou citrnové šťávy.
- Do zapékací mísy dáme roštěnky, na každou porci navršíme dušenou zeleninu, plátek citronu a kapary.
- Zalejeme zcezeným výpekem a dáme krátce zapéct do trouby - cca 5 minut 200 stupňů.
- Podáváme ideálně s vařeným bramborem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pesto z naložených, sušených rajčat
Veganské špagety na řecký způsob
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Energetické chia čokoládové sušenky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.