Knížecí roštěná

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3289 KJ
tuky
63 g
bílkovina
32 g
nasycené mastné kyseliny
32 g
mononenasycené mastné kyseliny
16 g
sacharidy
15 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
sůl
1 g
draslík
152 mg
vápník
111 mg
cholesterol
88 mg
fosfor
66 mg
hořčík
51 mg
sodík
23 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g hovězí roštěné
  • 1 mrkev
  • 1 velká cibule
  • Kousek celeru
  • 1 petržel
  • 100 ml smetany
  • 3 lžíce sádla
  • Sůl
  • Pepř
  • Mletá sladká paprika
  • 10 kuliček kapari
  • 60 g másla
  • citronová šťáva
  • 200 ml masového vývaru

Postup:

  1. Roštěnky nakrájíme na dva plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém sádle.
  2. Zaprášíme mletou paprikou a zasypeme nakrájenou cibulí.
  3. Orestujeme, podlejeme masovým vývarem a podusíme, pokud nebude maso měkké (cca 40 minut).
  4. Měkké maso vyndáme, do výpeku nalejeme smetanu a necháme probublat (nevařit).
  5. Na másle osmažíme nakrájenou mrkev, petržel, celer a zakápneme trochou citrnové šťávy.
  6. Do zapékací mísy dáme roštěnky, na každou porci navršíme dušenou zeleninu, plátek citronu a kapary.
  7. Zalejeme zcezeným výpekem a dáme krátce zapéct do trouby - cca 5 minut 200 stupňů.
  8. Podáváme ideálně s vařeným bramborem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.