Bramborové šišky s uzeným masem a červeným zelím

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 35 minut
I takhle se dá udělat rychlý a dobrý oběd, který určitě nezruinuje rodinný rozpočet

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5157 KJ
sacharidy
121 g
tuky
72 g
bílkovina
22 g
vláknina
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
1,17 g
lepek
1 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
sodík
688 mg
fosfor
293 mg
vápník
132 mg
hořčík
90 mg
cholesterol
64 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

    Základ:

  • 500 g Uzeného masa
  • 300 g Červeného zelí
  • Sůl
  • Pepř
  • Cibule
  • Olej
  • Bramborové šišky:

  • 800 g brambor
  • 2 vejce
  • 350 g hrubé mouky
  • Sůl

Postup:

  1. Uvařené, studené brambory nastrouháme, zasypeme moukou, osolíme, přidáme vejce a zpracujeme těsto.
  2. Z těsta vyválíme dlouhé válečky, ze kterých krájíme krátké silné kousky a tvarujeme šišky.
  3. Vhodíme do vroucí vody a vaříme asi 4 minuty - až budou hotové, měly by vyplavat nahoru. Pak zcedíme a necháme vychladnout.
  4. Pak si na pánvi s olejem osmažíme cibulku, nakrájíme si na kostičky uzené maso a přidáme k cibulce.
  5. Okořeníme, přidáme šišky a orestujeme.
  6. Nakonec přidáme červené zelí povaříme a je hotovo.
  7. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.