Bramborové šišky s uzeným masem a červeným zelím
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5157 KJ
- sacharidy
- 121 g
- tuky
- 72 g
- bílkovina
- 22 g
- vláknina
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 1,17 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sodík
- 688 mg
- fosfor
- 293 mg
- vápník
- 132 mg
- hořčík
- 90 mg
- cholesterol
- 64 mg
- železo
- 5 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 500 g Uzeného masa
- 300 g Červeného zelí
- Sůl
- Pepř
- Cibule
- Olej
- 800 g brambor
- 2 vejce
- 350 g hrubé mouky
- Sůl
Základ:
Bramborové šišky:
Postup:
- Uvařené, studené brambory nastrouháme, zasypeme moukou, osolíme, přidáme vejce a zpracujeme těsto.
- Z těsta vyválíme dlouhé válečky, ze kterých krájíme krátké silné kousky a tvarujeme šišky.
- Vhodíme do vroucí vody a vaříme asi 4 minuty - až budou hotové, měly by vyplavat nahoru. Pak zcedíme a necháme vychladnout.
- Pak si na pánvi s olejem osmažíme cibulku, nakrájíme si na kostičky uzené maso a přidáme k cibulce.
- Okořeníme, přidáme šišky a orestujeme.
- Nakonec přidáme červené zelí povaříme a je hotovo.
- Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.