Celerový salát s ovocem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 973 KJ
- sacharidy
- 23 g
- cukry
- 14 g
- tuky
- 12 g
- bílkovina
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- fosfor
- 1,775 g
- draslík
- 1,534 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- hořčík
- 918 mg
- vápník
- 401 mg
- železo
- 30 mg
- sodík
- 23 mg
- zinek
- 5 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 50 g slunečnicových semínek
- 100 g řapíkatého celeru
- 1 pomeranč
- 100 g kaki
- 1 hruška
- 70 g bílého jogurtu
- Slunečnicová semínka orestujeme na suché pánvi do zlatova.
- Dužnaté řapíky opereme, tvrdá vnější vlákna stáhneme a nakrájíme celer na tenké plátky.
- Pomeranč oloupeme a odstraníme i bílou slupku. Vykrájíme dužinu a vymačkáme 3 lžíce štávy.
- Hrušku oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na malé kousky. Smícháme pomerančovou dužinu, kousky ovoce a celeru.
- Jogurt smícháme s pomerančovou štávou a nalejeme na salát. Posypeme slunečnicovými semínky.
Vhodné jako příloha i lehká večeře.
ŘAPÍKATÝ CELER - má víc vitamínů C než citrusy. Pomáhá tělu se zbavovat škodlivých toxinů.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rib eye steak s grilovanými žampiony
Losos s listovým špenátem
Glazované cibulky
Krůtí prsa s medovou omáčkou se zázvorem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.