Celerový salát s ovocem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Celkově: 15 minut
Celerový salát s ovocem - velká variace chutí, kterých se nemusíte bát

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
973 KJ
sacharidy
23 g
cukry
14 g
tuky
12 g
bílkovina
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
fosfor
1,775 g
draslík
1,534 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
hořčík
918 mg
vápník
401 mg
železo
30 mg
sodík
23 mg
zinek
5 mg
měď
2 mg

Ingredience

  • 50 g slunečnicových semínek
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 1 pomeranč
  • 100 g kaki
  • 1 hruška
  • 70 g bílého jogurtu
  1. Slunečnicová semínka orestujeme na suché pánvi do zlatova.
  2. Dužnaté řapíky opereme, tvrdá vnější vlákna stáhneme a nakrájíme celer na tenké plátky.
  3. Pomeranč oloupeme a odstraníme i bílou slupku. Vykrájíme dužinu a vymačkáme 3 lžíce štávy.
  4. Hrušku oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na malé kousky. Smícháme pomerančovou dužinu, kousky ovoce a celeru.
  5. Jogurt smícháme s pomerančovou štávou a nalejeme na salát. Posypeme slunečnicovými semínky.

Vhodné jako příloha i lehká večeře.

ŘAPÍKATÝ CELER - má víc vitamínů C než citrusy. Pomáhá tělu se zbavovat škodlivých toxinů.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.