Losos s listovým špenátem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2209 KJ
- bílkovina
- 41 g
- tuky
- 36 g
- trans mastné kyseliny
- 8 g
- sacharidy
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 280 mg
- cholesterol
- 124 mg
- fosfor
- 101 mg
- vápník
- 90 mg
- hořčík
- 35 mg
- železo
- 2 mg
- sodík
- 2 mg
Ingredience
- 800g lososa
- 400g baby špenátu
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule (nebo šalotka)
- 1 citron
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Filet z lososa nakrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme, zakápneme citronem a necháme chvilku odpočinout.
- Rybu položíme na středně rozpálenou pánev na pár kapek olivového oleje kůží dolů.
- Opékáme z jedné strany 4 – 6 minut, až je kůže do zlatohněda.
-
Následně přemístíme na pekáček a dáme dopéct na dalších cca 4 – 6 minut do trouby vyhřáté na 190 °C . Raději méně a popřípadě rybu dopečeme než bychom ji příliš dlouhým pečením vysušili a tím znehodnotili.
- Česnek a cibulku, ideálně šalotku, nakrájíme na co nejmenší kostičky, zpěníme na pánvi na másle – jen do sklovata, abychom česnek nespálili, přihodíme baby špenát(bude se vám zdát, že ho dávate hodně, ovšem tepelnou úpravou se značně objem zmenší), promícháme a odděláme z ohně.
- Osolíme, opepříme a víc špenát nepotřebuje.
- Upečenou rybu podáváme se špenátem a s bramborovou kaší, do které můžeme zamíchat pro efekt ještě pár lístků špenátu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuře na paprice se špeclemi
Máslové velikonoční jidášky
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.