Vepřová kýta s bramborem a žampiony zapečená se sýrem chedar
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1599 KJ
- sůl
- 228 g
- bílkovina
- 44 g
- tuky
- 17 g
- sacharidy
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vápník
- 227 mg
- draslík
- 206 mg
- cholesterol
- 94 mg
- fosfor
- 36 mg
- hořčík
- 29 mg
- sodík
- 6 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 700 g vepřové kýty
- 8 větších brambor
- 6 větších žampionů
- 1 cibule
- Sůl
- Pepř
- olej
- 250 ml vývaru (můžete rozpustit bujón vaničku)
- 100 g plátkový sýr ( chedar )
- Nejdříve si připravíme suroviny.
- Maso si očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme, a zprudka orestujeme z obou stran na rozehřátém oleji.
- Naskládáme do pekáče, bez výpeku.
- Oloupeme brambory, nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a dáme vrstvu brambor na maso.
- Na brambory dáme očištěné a nakrájené žampiony, zbytek brambor, zelí a podlejeme vývarem i výpekem z masa.
- Navrch nakrájíme cibuli na kolečka a dáme zapéct do trouby na 180° tak na 60 minut.
- Když je vše už hezky upečené, dáme navrch plátky sýru chedar.
- Dáme ještě na 5-8 minut do trouby. A máme hotovo.
Super rychlý oběd s delikátní chuťí masa s vynikajícím sýrem. Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.