Vepřová kýta s bramborem a žampiony zapečená se sýrem chedar

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 80 minut
Vše do jednoho pekáče. Ušetříte nádobí a skvěle se nadlábnete .;-)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1599 KJ
sůl
228 g
bílkovina
44 g
tuky
17 g
sacharidy
9 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
vápník
227 mg
draslík
206 mg
cholesterol
94 mg
fosfor
36 mg
hořčík
29 mg
sodík
6 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 700 g vepřové kýty
  • 8 větších brambor
  • 6 větších žampionů
  • 1 cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • olej
  • 250 ml vývaru (můžete rozpustit bujón vaničku)
  • 100 g plátkový sýr ( chedar )
  1. Nejdříve si připravíme suroviny.
  2. Maso si očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a opepříme, a zprudka orestujeme z obou stran na rozehřátém oleji.
  3. Naskládáme do pekáče, bez výpeku.
  4. Oloupeme brambory, nakrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme a dáme vrstvu brambor na maso.
  5. Na brambory dáme očištěné a nakrájené žampiony, zbytek brambor, zelí a podlejeme vývarem i výpekem z masa.
  6. Navrch nakrájíme cibuli na kolečka a dáme zapéct do trouby na 180° tak na 60 minut.
  7. Když je vše už hezky upečené, dáme navrch plátky sýru chedar.
  8. Dáme ještě na 5-8 minut do trouby. A máme hotovo.

Super rychlý oběd s delikátní chuťí masa s vynikajícím sýrem. Dobrou chuť.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.