Vepřová játra na roštu
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1318 KJ
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 17 g
- sacharidy
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 546 mg
- draslík
- 476 mg
- cholesterol
- 469 mg
- sodík
- 174 mg
- hořčík
- 55 mg
- vápník
- 53 mg
- železo
- 24 mg
- zinek
- 10 mg
- měď
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g vepřových jater
- trocha hladké mouky
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžíce másla
- 200 ml hovězího vývaru (nebo vody)
Postup:
- Vepřová játra nakrájíme na tenké plátky.
- Na pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla.
- Z jedné i druhé strany je namočíme do mouky a vložíme na středně rozpálenou pánev.
- Opékáme z obou stran do zlatova, ale jen minutku a raději více zprudka.
- Ke konci přihodíme máslo a hned ja začne pěnit, několikrát játra pěnou z másla přelijeme - tzv. glazujeme.
- Játra musí zůstat růžová, jinak jsou tužší. Hotová játra vytáhneme z pánver a osolíme a opepříme.
- Do výpeku přidáme cca 1/2 lžíce hladké mouky, rozmícháme a tím nám vznikně jíška.
- Tu zalijeme chladným vývarem, popřípadě vodou, ovšem vývar je vždy lepší. Promícháme, přivedeme k varu a necháme 2 - 3 minutky zavařit.
- Můžeme na zjemnění přidat do omáčky ještě kousek másla.
- Na úplný závěr vrátíme játra na prohřátí na vteřinku do omáčky.
- Podáváme s různými druhy brambor a ideálně dozdobíme salátkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Pečené vepřové maso se špenátem
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
Halušky s brynzou a opečeným špekem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.