Králík na divoko
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 892 KJ
- tuky
- 17 g
- sacharidy
- 4 g
- bílkovina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sodík
- 221 mg
- vápník
- 209 mg
- fosfor
- 133 mg
- hořčík
- 93 mg
- draslík
- 75 mg
- cholesterol
- 25 mg
- železo
- 7 mg
- zinek
- 5 mg
- mangan
- 3 mg
- měď
- 2 mg
Ingredience
- 1 králík
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- Pepř
- Sůl
- 100 g anglické slaniny
- 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- 1 cibule
- 100 ml bílého vína
- trochu hladké mouky
- Olej
Postup:
- Králíka naporcujeme, jednotlivé porce očistíme, odblaníme, omejeme, osolíme, opepříme a obalíme plátky anglické slaniny.
- Pekáček vymastíme olejem a králíka do něj naskládáme, zasypeme nakrájenou cibulí, zeleninou a zakápneme olejem. Přidáme koření a podlejeme bíbým vínem.
- Pekáček přiklopíme a necháme odležet v lednici, nejlépe do druhého dne.
- Druhý den pečeme v předehřáté troubě na 180 stupnů 30 minut. Podlejeme vývarem, nebo vodou, sundáme poklici a pečeme 30 minut při 200 stupních. Během pečení maso několikrát obrátíme.
- Měkké maso vyndáme a výpek přecedíme, odstraníme kousky koření a zeleninu propasírujeme zpět do štávy. Zahustíme hladkou moukou, popřípadě zředíme vývarem a krátce povaříme. Maso vrátíme zpět a prohřejeme.
- Podáváme s kynutými knedlíky a brusinkovým kompotem. Králík je jedno z nejdietnějších mas, dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Veganský teplý quinoový salát
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem
Hrachová kaše s uzeným masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.