Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a pršutem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2724 KJ
- sacharidy
- 60 g
- bílkovina
- 53 g
- tuky
- 16 g
- vláknina
- 13 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- sůl
- 2 g
- lepek
- 1 g
- cholesterol
- 94 mg
- vápník
- 61 mg
- draslík
- 23 mg
- hořčík
- 21 mg
- fosfor
- 20 mg
- sodík
- 11 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g kuřecích prsou
- 200 g sušených rajčat v oleji
- 100 g pršutu
- 200 ml bílé víno
- Sůl
- Pepř
- 1 lžíce másla
- 300 g bulguru
Postup:
- Kuřecí prsa nařízneme, uděláme z nich širší plátek, který naklepeme, zlehka osolíme a opepříme.
- Na plátek masa položíme plátek pršutu, dvě až tři sušená rajčata a zamotáme. Můžeme spíchnout párátkem nebo třeba omotat provázkem, aby se nám závitky při pečení nerozmotali.
- Na pánev nalijeme trošku oleje z rajčat, rozehřejeme a maso ze všech stran opečeme do zlatova.
- Závitky následně přemístíme na pekáček a vložíme do vyhřáté trouby na 8 – 12 minut dopéct.
- Mezitím rozehřejeme pánev, ve které jsme závitky opékali, přilijeme do ní bílé víno, které necháme ze dvou třetin odvařit. Osolíme, opepříme a vmícháme studené máslo, které nám omáčku zjemní i zahustí. Již nevaříme. Na závěr vmícháme do omáčky i výpek z pekáčku, ve kterém jsme závitky dopékali. Vypláchneme ho ještě horký trochou teplé vody(ideálně horkým kuřecím vývarem) a přilijeme do omáčky.
-
Bulgur:
- Bulgur uvaříme v osolené vodě 10 – 12 minut. Nebo podle návodu na obalu.
- Servírujeme s uvařeným bulgurem a lehkým listovým salátkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s lososem a rukolou
Hovězí steak s hlívou
Trhané vepřové maso s fazolemi
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.