Bešamelová omáčka se sýrem
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2384 KJ
- bílkovina
- 45 g
- tuky
- 32 g
- sacharidy
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- cukry
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 441 mg
- fosfor
- 418 mg
- vápník
- 349 mg
- sodík
- 152 mg
- cholesterol
- 133 mg
- hořčík
- 44 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 40 g másla
- 30 g hladké mouky
- 0,5 l mléka
- sůl
- 1 žloutek
- 200 g eidamu
Postup:
- Máslo rozpustíme a osmahneme v něm mouku až dostaneme hustou jíšku.
- Jíšku rozředíme mlékem, osolíme a mícháme, dokud nezačne vřít.
- Zeslabíme plamen a do omáčky postupně vmícháváme jemně nastrouhaný sýr.
- Důkladně promícháváme, všechen sýr se má rozpustit.
- Od doby varu vaříme jen 10 minut, potom sporák vypneme.
- Než omáčka zchladne, rozmícháme do ní 1 žloutek.
- Sýrová bešamelová omáčka se hodí k přípravě lasagní, zapečeného květáku s bramborami, do směsi žampiónů a šunky, atd.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zelňačka s klobáskou
Lasagne alla Bolognese
Presovaný bůček s pečenými jablky
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.