Sekaná pečeně ve vaječné omeletě

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4440 KJ
tuky
92 g
bílkovina
39 g
sacharidy
14 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sodík
470 mg
fosfor
395 mg
draslík
294 mg
cholesterol
259 mg
vápník
201 mg
hořčík
66 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 1 kg mletého masa
  • 200 g uzeného masa
  • 3 okurky
  • 8 vajec
  • 2 rohlíky
  • 100 ml mléka
  • 1 cibule
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Nakrájíme rohlíky na kostičky, zalijeme mlékem a necháme nasát mléko.
  2. Do mletého masa dáme nakrájenou a osmaženou cibulku, uzené maso a okurky nakrájené na kostičky a vymačkané housky. Vmícháme 2 vejce, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  3. Na namočený pečící papír si uděláme z mletého masa placku.
  4. Usmažíme 2 omelety, každou ze tří vajec. Položíme je na mleté maso.
  5. Ruce si namočíme do studené vody ,aby se nám na ně nelepilo maso ,které s pomocí pečícího papíru smotáme do rolády.
  6. Do pekáčku položíme pečící papír, který potřeme olejem, vložíme roládu a dáme do předehřáté trouby péct.
  7. Pečeme cca 60 minut na 180 stupňů a podléváme horkou vodou.
  8. Podáváme s vařenými bramborami, nebo bramborovou kaší. Za studena ideálně s pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.