Tataki z tuňáka
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1383 KJ
- bílkovina
- 46 g
- tuky
- 11 g
- trans mastné kyseliny
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 174 mg
- vápník
- 118 mg
- hořčík
- 109 mg
- draslík
- 91 mg
- cholesterol
- 76 mg
- železo
- 4 mg
- sodík
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 400 g čerstvého tuňáka (sashimi)
- trocha sojové omáčky
- 1/2 citronu ( šťáva )
- trocha černýho sezamu
- trocha bílýho sezamu
- trocha sezamovýho oleje
- trocha salátu frisée (nebo jiný listový salátek)
- sůl
- pepř
Postup:
- Váleček z tuňáka osolíme, opepříme, zakápneme citronem a sojovou omáčkou. Necháme při pokojové teplotě odpočinout. Oba sezamy smícháme a marinované maso v nich obalíme ze všech stran.
- Na rozpálené pánvi s několika kapkami sezamového oleje opečeme krátce ze všech stran. Je opravdu důležité, aby zůstal uprostřed syrový. Jinak se v podstatě nedá jíst.
- Hotového tuňáka nakrájíme na plátky a podáváme na listovém salátku, na který si můžeme připravit vinaigrette ze sezamového oleje a například bílého balsamica.
- Na maso můžeme ještě dát pár kapek sojové omáčky, špetku soli a čerstvě drceného pepře.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Butterfish s fenyklem a rajčaty
Hřejivá veganská dýňová polévka
Houbové lasagne
Tvarohový dort s malinovým coulis
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.