Kuře s křenovou omáčkou
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4563 KJ
- tuky
- 77 g
- bílkovina
- 65 g
- sacharidy
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 29 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 219 mg
- cholesterol
- 187 mg
- draslík
- 113 mg
- vápník
- 48 mg
- hořčík
- 23 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí čtvrtky
- 60 g Křenu
- 5 lžíce Hladké mouky
- 4 lžíce Másla
- 1,5 l Vepřového vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání (já používám 31% někdy i De Lux 40%)
- 2 žloutky
- sůl
- pepř celý
- trocha cukru
- ocet
Postup:
- Dáme si vařit kuřecí čtvrtky s pepřem a solí. Po uvaření vyndáme kuře z hrnce, přecedíme vývar (můžete použít i ze zeleninového, nebo z kostí, v tomhle případě kuřecí vývar).
- V jiném hrnci si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Tu pak zředíme vývarem a povaříme.
- Ve smetaně „rozkvrdláme“ žloutky, přilijeme do vývaru, přisypeme čerstvě nastrouhaný křen a krátce povaříme.
- Můžeme přidat ještě trochu cukru a pár kapek octa podle chuti.
- Podáváme ideálně s kynutým knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Hrachová kaše s uzeným masem
Krémová papriková polévka s kukuřicí
Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.