Krémová papriková polévka s kukuřicí
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1518 KJ
- sacharidy
- 30 g
- tuky
- 22 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- cukry
- 5 g
- bílkovina
- 5 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 517 mg
- fosfor
- 97 mg
- vápník
- 74 mg
- hořčík
- 43 mg
- sodík
- 18 mg
- cholesterol
- 7 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 4 větší červené papriky
- 2 cibule
- 300g mražené kukuřice
- 200ml bílé víno
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 200ml sladké smetany
- 600ml kuřecího vývaru
- sůl
- bílý pepř
- zelená petrželka
Postup:
- Papriku i cibuli nakrájíme na přibližne stejné kostky, cca 1 cm.
- V kastrolu rozpustíme máslo s olejem.
- Papriku i cibuli na něm současně zvolna opečeme do sklovata.
- Přidáme lžíci protlaku, podlijeme bílým vínem a necháme chvilku povařit, aby se nám vyvařil alkohol z vína.
- Vlijeme kuřecí vývar, nebo alespoň zeleninový popřípadě nějaký kvalitní kupovaný bujón.
- Krátce povaříme, tyčovým mixérem polévku rozmixujeme do hladka.
- Podle chuti osolíme, přidáme bílý pepř a můžeme vložit kukuřici.
- Polévku s kukuřicí stačí vařit už jen pár minut a můžeme nalít smetanu.
- Hotovou polévku se smetanou už jen promícháme a můžeme podávat ozdobenou zelenou petrželkou a pár kapkami olivového oleje.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.