Krémová papriková polévka s kukuřicí

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
jedna z méně obvyklých polévek, které si prostě zamilujete

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1518 KJ
sacharidy
30 g
tuky
22 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
cukry
5 g
bílkovina
5 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
517 mg
fosfor
97 mg
vápník
74 mg
hořčík
43 mg
sodík
18 mg
cholesterol
7 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 4 větší červené papriky
  • 2 cibule
  • 300g mražené kukuřice
  • 200ml bílé víno
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200ml sladké smetany
  • 600ml kuřecího vývaru
  • sůl
  • bílý pepř
  • zelená petrželka

Postup:

  1. Papriku i cibuli nakrájíme na přibližne stejné kostky, cca 1 cm.
  2. V kastrolu rozpustíme máslo s olejem.
  3. Papriku i cibuli na něm současně zvolna opečeme do sklovata.
  4. Přidáme lžíci protlaku, podlijeme bílým vínem a necháme chvilku povařit, aby se nám vyvařil alkohol z vína.
  5. Vlijeme kuřecí vývar, nebo alespoň zeleninový popřípadě nějaký kvalitní kupovaný bujón.
  6. Krátce povaříme, tyčovým mixérem polévku rozmixujeme do hladka.
  7. Podle chuti osolíme, přidáme bílý pepř a můžeme vložit kukuřici.
  8. Polévku s kukuřicí stačí vařit už jen pár minut a můžeme nalít smetanu.
  9. Hotovou polévku se smetanou už jen promícháme a můžeme podávat ozdobenou zelenou petrželkou a pár kapkami olivového oleje.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.