Kuře na medu

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 90 minut
Kuře na medu s francouzkým salátem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1518 KJ
tuky
34 g
nasycené mastné kyseliny
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
sacharidy
10 g
cukry
7 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
bílkovina
1 g
sůl
1 g
draslík
103 mg
cholesterol
72 mg
vápník
20 mg
fosfor
15 mg
hořčík
8 mg
sodík
7 mg

Ingredience

    Na kuře:

  • 1 kuře
  • 120 g másla
  • Sůl
  • Marináda:

  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička koření na marinádu
  • Salát:

  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 zelená paprika
  • 250 g cherry rajčátek
  • 100 g čínského zelí
  • 50 g granátové jablíčko
  • Zálivka na salát:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Špetka bílého pepře
  • 2 lžíce vinného octa
  • Sůl

Příprava kuřete

  1. Kuře omyjeme, osušíme a osolíme i zevnitř.
  2. Uděláme si marinádu z medu, oleje, papriky a koření. Vše v misce důkladně promícháme.
  3. Kuře potřeme peroutkou marinádou a dáme do zapékací misky prsama dolů. Na kuře poklademe plátky másla, podlejeme 200 ml vody a dáme péct bez přikrytí na 180 stupnů 60 minut.
  4. Po půl hodině kuře otočíme a potřeme marinádou. Po další půl hodině zase otočíme a potřeme. Pak zvedneme teplotu na 200 stupňů a pečeme ještě 2 x 15 minut, otočíme vždy kuře, častěji potřeme a přiklopíme.

Mezitím si uděláme salát s francouzkou zálivkou:

  1. Do mísy si na slabé proužky nakrájíme papriky, rajčátka na půl, čínské zelí natrháme a přihodíme pár zrníček z granátového jablíčka.
  2. Zálivku smícháme v malé misce: olej, hořčici, pepř, sůl a nalijeme na zeleninu.
  3. Salát jemně promícháme.

Na talíř dáme salát, na něj kuře a do malé misky sladkokyselou pálivou omáčku. Jako příloha můžou být čerstvé bagetky, nebo brambory. K nasládlé chuti medového kuřete se dobře hodí pikantní omáčka a zelenina.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.