Kuře na medu
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1518 KJ
- tuky
- 34 g
- nasycené mastné kyseliny
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- sacharidy
- 10 g
- cukry
- 7 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- bílkovina
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 103 mg
- cholesterol
- 72 mg
- vápník
- 20 mg
- fosfor
- 15 mg
- hořčík
- 8 mg
- sodík
- 7 mg
Ingredience
- 1 kuře
- 120 g másla
- Sůl
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička koření na marinádu
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 250 g cherry rajčátek
- 100 g čínského zelí
- 50 g granátové jablíčko
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- Špetka bílého pepře
- 2 lžíce vinného octa
- Sůl
Na kuře:
Marináda:
Salát:
Zálivka na salát:
Příprava kuřete
- Kuře omyjeme, osušíme a osolíme i zevnitř.
- Uděláme si marinádu z medu, oleje, papriky a koření. Vše v misce důkladně promícháme.
- Kuře potřeme peroutkou marinádou a dáme do zapékací misky prsama dolů. Na kuře poklademe plátky másla, podlejeme 200 ml vody a dáme péct bez přikrytí na 180 stupnů 60 minut.
- Po půl hodině kuře otočíme a potřeme marinádou. Po další půl hodině zase otočíme a potřeme. Pak zvedneme teplotu na 200 stupňů a pečeme ještě 2 x 15 minut, otočíme vždy kuře, častěji potřeme a přiklopíme.
Mezitím si uděláme salát s francouzkou zálivkou:
- Do mísy si na slabé proužky nakrájíme papriky, rajčátka na půl, čínské zelí natrháme a přihodíme pár zrníček z granátového jablíčka.
- Zálivku smícháme v malé misce: olej, hořčici, pepř, sůl a nalijeme na zeleninu.
- Salát jemně promícháme.
Na talíř dáme salát, na něj kuře a do malé misky sladkokyselou pálivou omáčku. Jako příloha můžou být čerstvé bagetky, nebo brambory. K nasládlé chuti medového kuřete se dobře hodí pikantní omáčka a zelenina.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Zimní jáhelník s brusinkami a jablky
Chilli con carne
Tvarohový dort s malinovým coulis
Plněné (nejen) vegetariánské žampiony
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.