Bryndzové tyčinky
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2431 KJ
- tuky
- 42 g
- sacharidy
- 37 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- bílkovina
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 232 mg
- fosfor
- 130 mg
- cholesterol
- 126 mg
- vápník
- 36 mg
- hořčík
- 23 mg
- sodík
- 13 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 150 g brambor
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 150 g bryndzy
- 1 žloutek
- 1 lžička soli
- 1 lžička sladké papriky
Nástroje
-
Rádýlko na vykrajování - v nouzi lze použít nůž, ale nepůjde to tak hezky.
Postup:
- Brambory uvaříme a nastrouháme na jemno. Je také možné je rozmačkat vidličkou.
- K bramborům přidáme mouku, rozměklé máslo, bryndzu, žloutek, sůl a papriku a důkladně promícháme.
- Vypracujeme těsto, které rozválíme na vále a rádýlkem z něj vykrajujeme tyčinky.
- Poskládáme je na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Upečeme do červena.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Rib eye steak s grilovanými žampiony
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Pečená krkovička
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.