Bryndzové tyčinky

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2431 KJ
tuky
42 g
sacharidy
37 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
bílkovina
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
draslík
232 mg
fosfor
130 mg
cholesterol
126 mg
vápník
36 mg
hořčík
23 mg
sodík
13 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 150 g brambor
  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g másla
  • 150 g bryndzy
  • 1 žloutek
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sladké papriky

Nástroje

    Rádýlko na vykrajování - v nouzi lze použít nůž, ale nepůjde to tak hezky.

Postup:

  1. Brambory uvaříme a nastrouháme na jemno. Je také možné je rozmačkat vidličkou.
  2. K bramborům přidáme mouku, rozměklé máslo, bryndzu, žloutek, sůl a papriku a důkladně promícháme.
  3. Vypracujeme těsto, které rozválíme na vále a rádýlkem z něj vykrajujeme tyčinky.
  4. Poskládáme je na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Upečeme do červena.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.