Pečená krkovička
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2408 KJ
- bílkovina
- 51 g
- tuky
- 31 g
- sacharidy
- 21 g
- cukry
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 911 mg
- fosfor
- 272 mg
- vápník
- 129 mg
- cholesterol
- 127 mg
- hořčík
- 71 mg
- sodík
- 7 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1000g vepřové krkovice
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- celý kmín
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 6 červených cibulí
- 2 jablka
- 3 lžíce vinného octa
- 2 lžíce hnědého cukru
Postup:
- Maso nakrájíme na 4 stejné kousky. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme alespoň hodinu odležet.
- Na pekáček nakrájíme bílou cibuli a nasekáme česnek.
- Maso položíme na pekáček a dáme do předehřáté trouby na 150 °C. Pečeme zhruba 1,5 - 2 hodiny do měkka, občas maso obrátíme. Na posledních asi deset minut zvýšíme teplotu na 180 - 200 °C. Je to kvůli barvě pečeného masa - krásně zezlátne.
- Mezitím v kastrolku rozehřejeme olej s máslem a opečeme na něm čevenou cibuli nakrájenou na plátky a jablka nakrájená na kostičky. Stačí jen chvilka.
- Přisypeme cikr a zastříkneme vinným octem. Osolíme, opepříme a necháme ocet odvařit.
- Upečené maso z pekáčku vyjmeme, pekáček přemístíme na sporák.
- Výpek z masa necháme vydusit na tuk, zalijeme trochou vody a necháme odvařit připečeniny z masa. Vznikna nám krásně zbarvená šťávička. Pokud bychom jí chtěli trochu více, do tuku bychom museli přidat trošku hladké mouky, orestovat do zlatova a zalít studenou vodou nebo ještě lépe vývarem. Rozmíchat, provařit a máme perfektní sos.
- Upečené maso servírujeme s červenou cibulí s jablky, přelité šťávou a třeba se špekovými knedlíky.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krkovice s pečenými bramborami a omáčkou Alfredo
Boloňské ragů
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.