Ingredience polotučný tvaroh
Tvaroh je zdrojem hodnotných a zároveň pro tělo lehce využitelných bílkovin. Obsahuje i další zdraví prospěšné látky – zastoupeny jsou zejména vitamíny řady B .Vápník je důležitý minerální prvek, který vyživuje naše kosti, nehty či zuby. Bílkoviny jsou stavební látkou organismu a jsou životně důležité. Na druhou stranu je tvaroh poměrně bohatý na sodík, a proto to s jeho spotřebou není třeba přehánět (týká se zejména osob s vysokým krevním tlakem).Tvaroh může vyživovat nejen vnitřně, ale je vhodný i pro vnější použití. Pokud máte suchou pleť, smíchejte tvaroh s medem a směs naneste na obličej. Taková maska poskytne obličeji potřebnou regeneraci a výživu.
Poctivý rebarborový koláč s jahodami
Nadýchaný kynutý koláč plný chuti jahod a rebarbory, který volá po létě.
Lehký tvarohový koláč s ovocem
Krásný variabilní dezert plný tvarohu pro malé/velké mlsouny. Ovoce doplňte podle sezóny nebo zásob. Výborný bude koláč i bez něj.