Ingredience bílý chřest
Chřest patří mezi druhy zeleniny, které mají poměrně krátkou sezonu, je považovaný za jedinečnou delikatesu.Chřest je velmi lahodná a zároveň zdravá zelenina.V České republice je největší pěstitelskou oblastí jihovýchodní Morava .Chřest má bílou, zelenou nebo fialovou barvu .Bílé a fialové odrůdy chřestu se používají především v teplé kuchyni na polévky a omáčky, zelený v kuchyni studené například na saláty.Chřest významně podporuje imunitní systém člověka a má silné antioxidační účinky. Zlepšuje zásobování organismu kyslíkem, pomáhá cévám, zlepšuje soustředění i paměť a posiluje nervy. Nejčastějším způsobem přípravy chřestu je vaření, ale může se i zapékat a péct, vynikající je i v salátech nebo rizotu.
Vepřová roláda s bílým chřestem
Vepřová roláda s bílým chřestem. Obliba chřestu stoupá, dopřejte si i vy!
Krémová polévka z bílého chřestu
Chřest - znovu nalezená zelenina