Vepřová roláda s bílým chřestem
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1848 KJ
- sůl
- 196 g
- bílkovina
- 34 g
- sacharidy
- 26 g
- tuky
- 21 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 593 mg
- sodík
- 122 mg
- vápník
- 98 mg
- fosfor
- 96 mg
- cholesterol
- 93 mg
- hořčík
- 67 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 300 g vepřové kýty
- 200 g bílého chřestu
- 250 g brambor
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 25 g anglické slaniny
Postup:
- Nejdříve maso očistíme, umyjeme a usušíme papírovým ubrouskem.
- Maso rozřízneme na plátky, paličkou naklepeme, osolíme a opepříme.
- Bílý chřest oloupeme (zelený se loupat nemusí).
- Na plátek masa položíme plátek anglické slaniny, pak přidáme chřest a zabalíme.
- Závitky dáme do většího pekáčku s olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
- Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
- Po 15 minutách přidáme brambory do pekáčku k masu a pečeme cca 30 minut.
- Hlídáme a když je třeba, podlijeme kapkou vody.
- Ozdobíme čerstvou zeleninou a popřejeme dobré chutnání. Na zapití doporučuji polosladké bílé.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
Kuřecí prsa s holandskou omáčkou a pečenými bramborami
Chléb naan
Lahodné hovězí na pepři a červeném víně
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.