Vepřová roláda s bílým chřestem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 25 minut
Vaření: 45 minut
Vepřová roláda s bílým chřestem. Obliba chřestu stoupá, dopřejte si i vy!

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1848 KJ
sůl
196 g
bílkovina
34 g
sacharidy
26 g
tuky
21 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
draslík
593 mg
sodík
122 mg
vápník
98 mg
fosfor
96 mg
cholesterol
93 mg
hořčík
67 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 300 g vepřové kýty
  • 200 g bílého chřestu
  • 250 g brambor
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 25 g anglické slaniny

Postup:

  1. Nejdříve maso očistíme, umyjeme a usušíme papírovým ubrouskem.
  2. Maso rozřízneme na plátky, paličkou naklepeme, osolíme a opepříme.
  3. Bílý chřest oloupeme (zelený se loupat nemusí).
  4. Na plátek masa položíme plátek anglické slaniny, pak přidáme chřest a zabalíme.
  5. Závitky dáme do většího pekáčku s olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
  6. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
  7. Po 15 minutách přidáme brambory do pekáčku k masu a pečeme cca 30 minut.
  8. Hlídáme a když je třeba, podlijeme kapkou vody.
  9. Ozdobíme čerstvou zeleninou a popřejeme dobré chutnání. Na zapití doporučuji polosladké bílé.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.