Krémová polévka z bílého chřestu
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 621 KJ
- tuky
- 11 g
- sacharidy
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- bílkovina
- 1 g
- draslík
- 173 mg
- fosfor
- 13 mg
- hořčík
- 10 mg
- vápník
- 5 mg
- sodík
- 4 mg
Ingredience
- 250 g bílého chřestu
- 150 g brambor
- 150 ml smetany (33 %)
- sůl
- bílý pepř
- 1/2 lžičky bazalkového pesta
Nástroje
-
tyčový mixer
Postup:
- Nejdříve si oškrábeme brambory, které omyjeme, nakrájíme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut.
- Bílý chřest se musí oloupat škrabkou a odříznout cca 3 centimetry spodní dřevnatou část.
- Dáme vařit do 500 ml mírně osolené vody a vaříme cca 10 minut
- Brambory zcedíme a přidáme ke chřestu (vodu z chřestu nesléváme !!!!!!!!).
- Ochutíme pepřem, nalijeme smetanu, vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence a jen necháme probublat.
- Dochutíme, nalijeme a ozdobíme bazalkovým pestem.
- Málo známá, ale delikátní. Dobrou chuť...
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Šoulet s trhaným kachním masem
Datlovo batátové brownies
Vepřová panenka s omáčkou sweet chilli
Špaldové muffiny s dýňovým pyré a drobenkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.