Krémová polévka z bílého chřestu

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Chřest - znovu nalezená zelenina

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
621 KJ
tuky
11 g
sacharidy
9 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
bílkovina
1 g
draslík
173 mg
fosfor
13 mg
hořčík
10 mg
vápník
5 mg
sodík
4 mg

Ingredience

  • 250 g bílého chřestu
  • 150 g brambor
  • 150 ml smetany (33 %)
  • sůl
  • bílý pepř
  • 1/2 lžičky bazalkového pesta

Nástroje

    tyčový mixer

Postup:

  1. Nejdříve si oškrábeme brambory, které omyjeme, nakrájíme a dáme vařit v osolené vodě cca 25 minut.
  2. Bílý chřest se musí oloupat škrabkou a odříznout cca 3 centimetry spodní dřevnatou část.
  3. Dáme vařit do 500 ml mírně osolené vody a vaříme cca 10 minut
  4. Brambory zcedíme a přidáme ke chřestu (vodu z chřestu nesléváme !!!!!!!!).
  5. Ochutíme pepřem, nalijeme smetanu, vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence a jen necháme probublat.
  6. Dochutíme, nalijeme a ozdobíme bazalkovým pestem.
  7. Málo známá, ale delikátní. Dobrou chuť...

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.