Ingredience hlávkové bílé zelí
Hlávkové zelí je rostlina pěstovaná jako košťálová zelenina, jedna z forem vyšlechtěné brukve zelné.Hlávkové zelí je blízce příbuzné kapustě, od které se liší strukturou listů .Pro své všestranné využití v kuchyni, jednouchou úpravu, dlouhou skladovatelnost, ať už uchováváním celých hlávek v chladu nebo konzervováním tak, že se naložilo se solí a kmínem a nechalo vykvasit, se záhy stalo základní složkou potravy. S čerstvým nebo kysaným zelím je možno kombinovat množství pokrmů .Své čestné místo má i v kuchyních české.Krouhané hlávkové zelí se hodí syrové do salátů, vařené nebo kysané zelí slouží jako příloha.
Zelný salát se sýrem a ořechy
skvělá chuť podzimu
Penne se zelím
neobvyklá, ale chutná kombinace
Kachní prsa se smaženými VIMIXA nudlemi
Asijská kuchyně .