Zelný salát se sýrem a ořechy

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut
skvělá chuť podzimu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1199 KJ
tuky
23 g
sacharidy
16 g
cukry
11 g
bílkovina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
vláknina
4 g
draslík
1,037 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
529 mg
hořčík
240 mg
vápník
222 mg
sodík
32 mg
železo
6 mg
mangan
5 mg
zinek
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 200 g hlávkového bílého zelí
  • 150 g mrkve
  • 1 jablko
  • 80 g hroznového vína (modré)
  • 100 g gorgonzoly
  • 50 g vlašských ořechů
  • 2 snítky hladkolisté petržele
  • zálivka

  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1/2 citronu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Jablko omyjeme, osušíme a zbavíme jádřince.
  2. Mrkev škrabkou očistíme, opláchneme a osušíme.
  3. Zelí nakrouháme na mandolíně nebo nastrouháme na struhadle nadrobno.
  4. Jablko i mrkev nastrouháme na mandolíně na nudličky nebo nakrájíme nožem.
  5. Vše promícháme a přidáme hroznové bobule překrojené na poloviny.
  6. Zálivku připravíme promícháním uvedených surovin, podle chuti osolíme a opepříme.
  7. Do salátu vmícháme zálivku, nahoru nadrobíme gorgonzolu, přidáme nasekané ořechy a petrželku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.