Zelný salát se sýrem a ořechy
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1199 KJ
- tuky
- 23 g
- sacharidy
- 16 g
- cukry
- 11 g
- bílkovina
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 4 g
- draslík
- 1,037 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 529 mg
- hořčík
- 240 mg
- vápník
- 222 mg
- sodík
- 32 mg
- železo
- 6 mg
- mangan
- 5 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 200 g hlávkového bílého zelí
- 150 g mrkve
- 1 jablko
- 80 g hroznového vína (modré)
- 100 g gorgonzoly
- 50 g vlašských ořechů
- 2 snítky hladkolisté petržele
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 1/2 citronu
- sůl
- pepř
zálivka
Postup:
- Jablko omyjeme, osušíme a zbavíme jádřince.
- Mrkev škrabkou očistíme, opláchneme a osušíme.
- Zelí nakrouháme na mandolíně nebo nastrouháme na struhadle nadrobno.
- Jablko i mrkev nastrouháme na mandolíně na nudličky nebo nakrájíme nožem.
- Vše promícháme a přidáme hroznové bobule překrojené na poloviny.
- Zálivku připravíme promícháním uvedených surovin, podle chuti osolíme a opepříme.
- Do salátu vmícháme zálivku, nahoru nadrobíme gorgonzolu, přidáme nasekané ořechy a petrželku.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.