Ingredience broskvový kompot
Broskve je ovoce rostoucí na stromě.Má pecku uprostřed a sladkou dužinu.Má vysoký podíl vody,chrání ho chmíří,které se odstraňuje omytím.Má 88% vody a 9% cukru.Působí pozitivně na duševní pohodu člověka.Má hodně vitamínů.Broskve mají blahodárný vliv na vylučování a lehce projímavé účinky,obsahují kyselinu listovou.Broskve začaly pěstovat v Číně.V současnosti je největší produkce broskví v Itáliji a Španělsku.Broskve se konzumují čerstvé,na vaření,kompotování,jako aromatická složka do limonád,čajů,parfumů,kosmetiky a n výrobu destilátů-Persiko.
Nepečený piškotový dort s ovocem
Nejlepší je v létě, krásné osvěžení...
Krkovice s nivou a broskvemi
Závitky z krkovičky
Chlebíčky s broskví
Chlebíčky s broskví - rychlý předkrm, který krásně povzbudí chuť
Žemlovka s kompotem
Tato žemlovka je zapečená v mléce s rozšlehanými žloutky, na těsto jsem použila tukové rohlíky