Žemlovka s kompotem
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3346 KJ
- sacharidy
- 105 g
- cukry
- 59 g
- tuky
- 34 g
- bílkovina
- 15 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 6 g
- draslík
- 2,04 g
- fosfor
- 1,249 g
- vápník
- 584 mg
- sodík
- 457 mg
- hořčík
- 426 mg
- cholesterol
- 112 mg
- železo
- 13 mg
- zinek
- 10 mg
- mangan
- 9 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 8 rohlíků
- 650 ml mléka
- 800 g broskvového kompotu
- 100 g cukru
- 100 g másla
- Trochu skořice
- 2 žloutky
- 100 g vlašskỷch ořechů
- 50 g rozinek
Postup:
- Rohlíky pokrájíme na plátky a namočíme v polovině množství mléka.
- Z bílků a cukru vyšleháme sladký sníh.
- Do pekáčku pokládáme střídavě vrstvu rohlíků a vrstvu kompotu, na předposlední vrstvu rozetřeme sníh - začínáme rohlíky, poslední vrstva je taky rohlíková. Záměrně nepíšu počet vrstev, protože to záleží na velikosti pekáčku. Kdo má rád ovoce, pravděpodobně si přidá ještě část druhého kompotu. Do žemlovky je též možné přidat rozinky a sekané ořechy. Sníh také nemusíme dávat přímo do žemlovky, ale můžeme jím ozdobit žemlovku buď na závěr na talíři, nebo sníh na posledních pár minut přidat navrch žemlovky do trouby.
- Vrstvy zalijeme zbylou polovinou mléka, do kterého jsme přidali rozpuštěné máslo a rozšlehané žloutky.
- Pečeme dozlatova, vychází to asi na 40 minut.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Profiteroles
Halušky s brynzou a opečeným špekem
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.