Žemlovka s kompotem

Peťula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Tato žemlovka je zapečená v mléce s rozšlehanými žloutky, na těsto jsem použila tukové rohlíky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3346 KJ
sacharidy
105 g
cukry
59 g
tuky
34 g
bílkovina
15 g
nasycené mastné kyseliny
13 g
polynenasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
vláknina
6 g
draslík
2,04 g
fosfor
1,249 g
vápník
584 mg
sodík
457 mg
hořčík
426 mg
cholesterol
112 mg
železo
13 mg
zinek
10 mg
mangan
9 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 8 rohlíků
  • 650 ml mléka
  • 800 g broskvového kompotu
  • 100 g cukru
  • 100 g másla
  • Trochu skořice
  • 2 žloutky
  • 100 g vlašskỷch ořechů
  • 50 g rozinek

Postup:

  1. Rohlíky pokrájíme na plátky a namočíme v polovině množství mléka.
  2. Z bílků a cukru vyšleháme sladký sníh.
  3. Do pekáčku pokládáme střídavě vrstvu rohlíků a vrstvu kompotu, na předposlední vrstvu rozetřeme sníh - začínáme rohlíky, poslední vrstva je taky rohlíková. Záměrně nepíšu počet vrstev, protože to záleží na velikosti pekáčku. Kdo má rád ovoce, pravděpodobně si přidá ještě část druhého kompotu. Do žemlovky je též možné přidat rozinky a sekané ořechy. Sníh také nemusíme dávat přímo do žemlovky, ale můžeme jím ozdobit žemlovku buď na závěr na talíři, nebo sníh na posledních pár minut přidat navrch žemlovky do trouby.
  4. Vrstvy zalijeme zbylou polovinou mléka, do kterého jsme přidali rozpuštěné máslo a rozšlehané žloutky.
  5. Pečeme dozlatova, vychází to asi na 40 minut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.