Nepečený piškotový dort s ovocem
TomášSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3971 KJ
- sacharidy
- 112 g
- cukry
- 55 g
- tuky
- 48 g
- nasycené mastné kyseliny
- 31 g
- bílkovina
- 13 g
- vláknina
- 3 g
- draslík
- 409 mg
- fosfor
- 42 mg
- hořčík
- 35 mg
- vápník
- 31 mg
- sodík
- 11 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 600 g piškotů
- 1 l sladká smetana (33%)
- 2 jahodové kompoty
- 600 g broskvového kompotu
- 400 g kompotované mandarinky
- 4 banány
- 100 g čokolády (na ozdobení)
- 100 g lentilek (na ozdobení)
Nástroje
-
Dortová forma kulatá, nejlépe plechová
Postup:
- Do misky nalijeme smetanu. Vyšleháme tak, aby v ní zůstala stát šlehací metla.
- Připravíme dortovou formu. Pokud nemáme dno, použijeme talíř.
- Otevřeme broskvový kompot a šťávu z kompotu nalijeme do prázdné misky. Trochu šťávy nalijeme na dno dortové formy.
- Piškoty máčíme v misce se šťávou z kompotu a vkládáme vedle sebe na dno dortové formy. Navlhčené piškoty lepíme i na stěnu dortové formy.
- Když máme tohle hotové, na piškoty naskládáme nakrájené broskve a banány.
- Naneseme vrstvu šlehačky. Skládáme vrsty piškotů, ovoce a šlehačky až navrch dortové formy.
- Navrch dortové formy položíme prázdný talíř na zatížení.
- Vložíme do lednice nejlépe na celou noc, aby šlehačka pořádně ztuhla.
- Ráno vyndáme dort z lednice, otočíme vzhůru nohama a položíme na stůl.
- Sejmeme vrchní talíř. Dort potřeme zbytkem šlehačky - lze přelít rozehřátou čokoládou.
- Jako ozdobu jsme zvolili k 21. narozeninám barevné lentilky. Příprava je jednoduchá a potěší každého oslavence!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.