Ingredience žlutá mrkev
Je to kořenová zelenina.Používá se v kuchyni kořen i nať.Může se jíst syrová v celku,do salátů nastrouhaná v různé kombinaci,jablka,ořechy atd.Také se používá do polévek a omáček.V lékařství se používá jako močopudná a projímavá.Také při šerosleposti,močových kamenech a revmatických zánětech kloubů.Šťáva z kořene pomáhá při ischemické chorobě srdeční.Mrkev obsahuje vlákninu a podporuje vylučování cholesterolu z těla.Měli bychom sníst 50 g syrové mrkve denně,kvůli úhradě vitamínu A.Látka falkarinol obsažená v mrkvi může snížit rozvoj rakoviny.
Lasagne s kuřecím masem, zeleninou a žampiony
Lasagne s kuřecím masem, zeleninou a žampiony - kousek Itálie u vás doma
Vepřová líčka na víně
stále populárnější druh masa, tentokrát s glazovanou zeleninou