Vepřová líčka na víně
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3588 KJ
- bílkovina
- 48 g
- sacharidy
- 48 g
- tuky
- 41 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- cukry
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 116 mg
- vápník
- 63 mg
- cholesterol
- 41 mg
- fosfor
- 39 mg
- hořčík
- 28 mg
- sodík
- 22 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 800 g vepřových líček
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 řapíky celeru
- 2 žluté mrkve
- 1 cibule
- snítka rozmarýnu
- snítka tymiánu
- 2 lžíce rajského protlaku
- 0,5 l červeného vína
- 3 dl demi glace
- 50g sádlo
- 50g máslo
- sůl
- pepř
Postup:
- Líčka zprudka opečeme na sádle v kastrolu z obou stran.
- Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme polovinu kořenové zeleniny, nakrájené na půl kolečka, do zlatova
- Pak přihodíme cibuli a ještě chvilku restujeme
- Přidáme protlak, tymián a vše orestujeme ještě jednou.
- Vrátíme do základu zpět líčka, zalijeme vínem a necháme vyvařit.
- Podlijeme horkým vývarem – zarovnané s masem.
- Dáme do trouby na 140 °C na 1 - 2 hodiny - tzv brazírujeme..vepřová a telecí líčka netrvají tak dlouho jako hovězí.
- Když jsou líčka opravdu měkká, tak je z omáčky vyndáme, omáčku propasírujeme a vařením zredukujeme.
- Dochutíme solí a pepřem.Zjemníme máslem.
- Mrkev - já použil žlutou - oloupeme a v trošce vývaru s máslem ji uvaříme téměř do měkka tzv. na skus.
- Vložíme ji do omáčky a můžeme servírovat.
- Jako přílohu jsem zvolil bramborovou kaši
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
Houbové lasagne
Tilápie s karotkovým pyré a luštěninami
Hovězí na červeném karí
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.