Lasagne s kuřecím masem, zeleninou a žampiony
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3614 KJ
- tuky
- 60 g
- bílkovina
- 46 g
- nasycené mastné kyseliny
- 31 g
- sacharidy
- 30 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- cukry
- 7 g
- vláknina
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 430 mg
- cholesterol
- 200 mg
- fosfor
- 140 mg
- vápník
- 108 mg
- sodík
- 89 mg
- hořčík
- 41 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 500 g lasagní
- 500 g kuřecích prsíček
- 100 g malé karotky
- 100 g žluté mrkve
- 50 g brokolice
- 250 g žampionů
- 50 g hrášku (mraženého)
- 50 g kukuřice (mražené)
- 250 g smetany 33%
- 100 g másla
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- trochu koření na houby
Postup:
- Nejdříve si dáme do hrnce s horkou vodou na 10 minut vařit očištěnou karotku a mrkev, po 5ti minutách přidáme na malé kousky natrhanou brokolici.
- Po 10 minutách přecedíme na pánev s máslem, kde zeleninu na 3 minutky opečeme.
- Kuřecí prsíčka omejeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme do měkka, tak 10 minut.
- K masu přidáme omyté a na větší kousky nakrájené hlavičky žampionů. Žampiony neloupeme, jen důkladně omejeme pod tekoucí vodou a ještě 5 minut opékáme s hráškem a kukuřicí. Vše osolíme, opepříme a posypeme kořením na houby.
- Když je směs hotová, dáme si ji na stranu a připravíme si pekáček, který vymažeme máslem a na dno nalejeme trochu smetany.
- Lasagně postupně máčíme do mísy s horkou vodou, aby změkly - tak 5 minut.
- Namočené lasagně položíme na dno pekáče tak, aby bylo dno zakryté, a zalejeme smetanou.
- Na lasagně navrstvíme směs a na ní další vrstvu namočených lasagní a zas směs zeleniny a masa.
- Končíme vrstvou masa a zeleniny, protože kdybychom končili lasagněmi, tak by se nám nahoře moc opekly a byly by tvrdé.
- Zalejeme ještě smetanou a dáme na 45 minut do trouby, přikrejeme a necháme péct tak na 180 stupnů.
- Je to trochu nezvyklé bez bešamelu, ale nám to takhle chutná lépe. Naservírujeme nakrájené na kostky na talíř a popřejeme dobrou chť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Cizrnový hummus
Koprová omáčka
Veganský banánový chlebíček (Banana bread)
Dort s krémem z ricotty a bílé čokolády
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.