Knedlíčková polévka

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Vaření: 30 minut
Celkově: 30 minut
Oblíbená polévka s nudlemi, kousky zeleniny a játrovými knedlíčky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
719 KJ
sacharidy
24 g
bílkovina
7 g
tuky
5 g
lepek
1 g
draslík
543 mg
fosfor
264 mg
sodík
103 mg
vápník
98 mg
cholesterol
72 mg
hořčík
69 mg
železo
17 mg
zinek
9 mg
mangan
2 mg

Ingredience

  • 2 l vody
  • 100 g zeleninové směs( mrkev, hrášek, kukuřice)
  • 50 g nudlí
  • 20 g tuku
  • 1 vejce
  • 100 g jater
  • stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 100 g strouhanky
  • špetka prášku do pečiva

Postup:

  1. Zatímco v hrnci vaříme osolenou vodu se zeleninou, připravíme si knedlíčky.
  2. Do misky si nachystáme strouhanku, prášek do pečiva, sůl, pepř, majoránku, česnek a rozklepneme tam vajíčko.
  3. Játra umeleme na strojku na maso a přidáme do misky.
  4. Hmotu důkladně promícháme, podle hustoty přidáme buď vodu na zředění, nebo strouhanku na zahuštění. Příliš řídké knedlíčky se budou rozvářet.
  5. Lžičkou vykrajujeme kousky, které rukou namočenou ve vodě vytvarujeme do knedlíčků.
  6. Knedlíčky vhazujeme do vroucí polévky a povaříme 3-5 minut. Hotové knedlíčky vyplavou nahoru.
  7. Do polévky můžeme zavařit vlasové nudle nebo písmenka.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.