Knedlíčková polévka
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 719 KJ
- sacharidy
- 24 g
- bílkovina
- 7 g
- tuky
- 5 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 543 mg
- fosfor
- 264 mg
- sodík
- 103 mg
- vápník
- 98 mg
- cholesterol
- 72 mg
- hořčík
- 69 mg
- železo
- 17 mg
- zinek
- 9 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 2 l vody
- 100 g zeleninové směs( mrkev, hrášek, kukuřice)
- 50 g nudlí
- 20 g tuku
- 1 vejce
- 100 g jater
- stroužek česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 100 g strouhanky
- špetka prášku do pečiva
Postup:
- Zatímco v hrnci vaříme osolenou vodu se zeleninou, připravíme si knedlíčky.
- Do misky si nachystáme strouhanku, prášek do pečiva, sůl, pepř, majoránku, česnek a rozklepneme tam vajíčko.
- Játra umeleme na strojku na maso a přidáme do misky.
- Hmotu důkladně promícháme, podle hustoty přidáme buď vodu na zředění, nebo strouhanku na zahuštění. Příliš řídké knedlíčky se budou rozvářet.
- Lžičkou vykrajujeme kousky, které rukou namočenou ve vodě vytvarujeme do knedlíčků.
- Knedlíčky vhazujeme do vroucí polévky a povaříme 3-5 minut. Hotové knedlíčky vyplavou nahoru.
- Do polévky můžeme zavařit vlasové nudle nebo písmenka.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí na červeném karí
Hovězí líčka s bruselskou kapustičkou
Ovesné svačinové placičky
Máslové velikonoční jidášky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.