Ovesné svačinové placičky

Petrusia
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 25
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Snack k dětské svačině, po cvičení, nebo do kapsy na vycházku. Jednoduchý, zdravý, voňavý a výborné chuti. Zvládnou upéct i děti!
Polévkovou lžící tvarujte na plech placičky
Placičky jsou skvělou zdravou svačinkou na cesty

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
312 KJ
sacharidy
12 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
tuky
1 g
bílkovina
1 g
draslík
206 mg
fosfor
83 mg
hořčík
54 mg
vápník
25 mg
sodík
5 mg
mangan
3 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 250 g jemných ovesných vloček (pro bezlepkovou verzi mohou být i pohankové)
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 3 zralé banány (až dohněda)
  • 2 větší jablka (nejlépe červená)
  • 2 středně velké mrkve
  • 3 lžíce brusinek
  • 1 lžíce chia semínek
  • 4 lžíce medu (javorový sirup)
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  1. Ve větší míse vidličkou rozmačkejte banány.
  2. Jablka omyjte a nahrubo nastrouhejte (nemusíte je loupat).
  3. Mrkev oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
  4. Brusinky nasekejte na menší kousky.
  5. Důkladně promíchejte s ostatními ingrediencemi.
  6. Nechejte chvíli uležet, aby se vločky hezky nasákly.
  7. Dva plechy vyložte pečícím papírem.
  8. Na plech tvarujte placičky za pomoci polévkové lžíce. Měly by být necelý cm vysoké, aby si zachovaly šťavnatost.
  9. Pečte v předehřáté troubě na 200°C přibližně půl hodiny, dokud nebudou placičky zlaté - správná konzistence je doměkka, neměly by křupat!

Pokud nemáte zcela přezrálé banány, možná budete chtít směs více osladit (můžete ochutnat za syrova, zda-li vám vyhovuje sladkost).
Placičky jsou skvělá pochoutka pro děti i dospělé, jsou zdravé, jednoduché a přitom plné chuti.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.