Ovesné svačinové placičky
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 312 KJ
- sacharidy
- 12 g
- cukry
- 3 g
- vláknina
- 2 g
- tuky
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- draslík
- 206 mg
- fosfor
- 83 mg
- hořčík
- 54 mg
- vápník
- 25 mg
- sodík
- 5 mg
- mangan
- 3 mg
- železo
- 3 mg
Ingredience
- 250 g jemných ovesných vloček (pro bezlepkovou verzi mohou být i pohankové)
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 3 zralé banány (až dohněda)
- 2 větší jablka (nejlépe červená)
- 2 středně velké mrkve
- 3 lžíce brusinek
- 1 lžíce chia semínek
- 4 lžíce medu (javorový sirup)
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- Ve větší míse vidličkou rozmačkejte banány.
- Jablka omyjte a nahrubo nastrouhejte (nemusíte je loupat).
- Mrkev oloupejte a nahrubo nastrouhejte.
- Brusinky nasekejte na menší kousky.
- Důkladně promíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Nechejte chvíli uležet, aby se vločky hezky nasákly.
- Dva plechy vyložte pečícím papírem.
- Na plech tvarujte placičky za pomoci polévkové lžíce. Měly by být necelý cm vysoké, aby si zachovaly šťavnatost.
- Pečte v předehřáté troubě na 200°C přibližně půl hodiny, dokud nebudou placičky zlaté - správná konzistence je doměkka, neměly by křupat!
Pokud nemáte zcela přezrálé banány, možná budete chtít směs více osladit (můžete ochutnat za syrova, zda-li vám vyhovuje sladkost).
Placičky jsou skvělá pochoutka pro děti i dospělé, jsou zdravé, jednoduché a přitom plné chuti.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.