Zelené fazolky na slanině
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1564 KJ
- sacharidy
- 31 g
- tuky
- 22 g
- bílkovina
- 13 g
- vláknina
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,663 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 986 mg
- hořčík
- 462 mg
- vápník
- 349 mg
- sodík
- 238 mg
- cholesterol
- 25 mg
- železo
- 17 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 1 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 250 g zelených mražených lusků
- 50 g anglické slaniny
- 200 g brambor
- 50 g zauzené slaniny
- 1 malá cibule
- 2 česneky
- Sůl
- Pepř
- 20 g slunečnicových semínek
Postup:
- Zauzenou slaninu nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu na proužky, dáme na pánvičku a orestujeme.
- Mezitím nakrájíme cibuli a česnek na drobno, přidáme ke slanině a restujeme do sklovata, přidáme slunečnicová semínka.
- Přidáme mražené lusky a pomalu dusíme. Ke konci osolíme a opepříme (se solí opatrně,je tam slanina).
- Na druhé pánvičce usmažíme brambory nakrájené na slabé plátky. Smažíme do zlatova a dáme na ubrousek, aby jsme je zbavili tuku.
- Podáváme teplé. Báječná večeře, nebo výborný předkrm v menších porcích.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.