Zelené fazolky na slanině

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Zelené fazolky na slanině s bramborovými lupínky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1564 KJ
sacharidy
31 g
tuky
22 g
bílkovina
13 g
vláknina
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
draslík
1,663 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
986 mg
hořčík
462 mg
vápník
349 mg
sodík
238 mg
cholesterol
25 mg
železo
17 mg
zinek
4 mg
měď
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 250 g zelených mražených lusků
  • 50 g anglické slaniny
  • 200 g brambor
  • 50 g zauzené slaniny
  • 1 malá cibule
  • 2 česneky
  • Sůl
  • Pepř
  • 20 g slunečnicových semínek

Postup:

  1. Zauzenou slaninu nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu na proužky, dáme na pánvičku a orestujeme.
  2. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek na drobno, přidáme ke slanině a restujeme do sklovata, přidáme slunečnicová semínka.
  3. Přidáme mražené lusky a pomalu dusíme. Ke konci osolíme a opepříme (se solí opatrně,je tam slanina).
  4. Na druhé pánvičce usmažíme brambory nakrájené na slabé plátky. Smažíme do zlatova a dáme na ubrousek, aby jsme je zbavili tuku.
  5. Podáváme teplé. Báječná večeře, nebo výborný předkrm v menších porcích.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.