Rizoto s liškami a hráškem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2591 KJ
- sacharidy
- 75 g
- tuky
- 25 g
- bílkovina
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 247 mg
- draslík
- 121 mg
- cholesterol
- 29 mg
- hořčík
- 26 mg
- vápník
- 25 mg
- sodík
- 14 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g rýže Arborio
- 200 g lišky
- 350 ml silného kuřecího vývaru
- 200 ml bílého vína
- 1 malá cibule (ideální šalotka)
- 100 g mraženého hrášku
- 50 ml olivového oleje
- 20 g másla
- 100 g parmazánu
Postup:
- Nadrobno nakrájenou šalotku orestujeme na olivovém oleji do sklovata.
- Nasypeme rýži a společně chvilku opražíme.
- Zastříkneme bílým vínem, které necháme chvilku odvařit.
- Postupně, po malých dávkách, přidáváme horký kuřecí vývar.
- Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže).
- Až je rizoto skoro hotové, natrháme do něj lišky, které stačí v rizotu pár minut provařit.
- Jakmile je rizoto podle našich představ, vmícháme polovinu nastrouhaného parmazánu a studené máslo.
- Úplně na konec vmícháme hrášek, který stačí, když se v rizotu prohřeje.
- Ihned servírujem s nastrouhaným parmazánem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bulgur s žampiony a celerovými chipsy
Chilli con carne
Špagety Aglio olio a peperoncino
Vepřové dušené s mrkví
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.