Paštika z kuřecích jater
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1664 KJ
- tuky
- 29 g
- bílkovina
- 21 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- sacharidy
- 11 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 531 mg
- fosfor
- 410 mg
- draslík
- 332 mg
- sodík
- 272 mg
- vápník
- 107 mg
- hořčík
- 32 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 3 mg
Ingredience
- 500 g kuřecích jater
- 300 ml mléka
- 100 g slaniny (a pár plátků bokem)
- 1 cibule
- 2 žloutky
- 125 g másla (přepuštěného)
- 1/2 lžíce koření
- 50 g strouhanky
Nástroje
-
Forma na paštiku
Postup:
- Játra omyjeme a vložíme do misky, zalijeme mlékem. Necháme několik hodin namočená a potom játra očistíme od blan.
- Slaninu si nakrájíme a dáme na pánev, kde si ji vyškvaříme.
- Vložíme jemně pokrájenou cibulku, necháme ji zesklovatět, vypneme plamen a necháme zchladnout.
- V mixéru našleháme žloutky a polovinu zchladlého přepuštěného másla. Přidáme pokrájená játra, slaninu s cibulkou, koření, strouhanku, osolíme, opepříme, a mixérem mixujeme na velmi jemnou hmotu.
- Formu vymažeme máslem, dno vyložíme plátky slaniny.
- Směs nalijeme do tří čtvrtin. Formu vložíme do pekáče s vodou a pečeme v předehřáté troubě ve vodní lázni asi hodinu a půl.
- Vychladlou paštiku zalijeme přepuštěným máslem a necháme v chladu ztuhnout (kdo nechce, nemusí už máslem přelévat).
- Podávané s čerstvou bagetkou a komponovanými brusinkami. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Glazované cibulky
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.