Africký sumeček s mačkaným hráškem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1617 KJ
- bílkovina
- 43 g
- sacharidy
- 17 g
- tuky
- 16 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 197 mg
- fosfor
- 112 mg
- hořčík
- 51 mg
- vápník
- 45 mg
- cholesterol
- 30 mg
- sodík
- 12 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 800 g Afrického sumečeka
- 400 g hrášek mražený
- 50 g másla
- citron
- sůl
- citronový pepř
Postup:
- Rybu nakrájíme na čtyři porce 150 - 200g.
- Osolíme, opepříme citronovým pepřem a položíme na máslem vymaštěný pekáč.
- Přidáme kolečko citronu a tymián.
- Položíme ještě na každou porci kousek másla a dáme péci na 200 °C, 8 - 10 minut.
- Mezitím zalijeme hrášek vařící vodou - jen trochu, a lehce rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou.
- Upečenou rybu podáváme s hráškem a bramborovou kaší.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřové dušené s mrkví
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Penne s brokolicí v nivové omáčce
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.