Africký sumeček s mačkaným hráškem

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Africký sumeček s mačkaným hráškem - šťavnatá ryba, sladký zelený hrášek - paráda

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1617 KJ
bílkovina
43 g
sacharidy
17 g
tuky
16 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
197 mg
fosfor
112 mg
hořčík
51 mg
vápník
45 mg
cholesterol
30 mg
sodík
12 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 800 g Afrického sumečeka
  • 400 g hrášek mražený
  • 50 g másla
  • citron
  • sůl
  • citronový pepř

Postup:

  1. Rybu nakrájíme na čtyři porce 150 - 200g.
  2. Osolíme, opepříme citronovým pepřem a položíme na máslem vymaštěný pekáč.
  3. Přidáme kolečko citronu a tymián.
  4. Položíme ještě na každou porci kousek másla a dáme péci na 200 °C, 8 - 10 minut.
  5. Mezitím zalijeme hrášek vařící vodou - jen trochu, a lehce rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou.
  6. Upečenou rybu podáváme s hráškem a bramborovou kaší.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.