Jarní závitky
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4056 KJ
- tuky
- 76 g
- sacharidy
- 35 g
- bílkovina
- 34 g
- vláknina
- 18 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- nasycené mastné kyseliny
- 13 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 89 mg
- draslík
- 86 mg
- vápník
- 66 mg
- cholesterol
- 64 mg
- sodík
- 32 mg
- hořčík
- 29 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- rýžový papír (placky)
- 200 g rýžových nudlí
- 10 dkg hub (Jidášovo ucho)
- 500 g mletého vepřového masa (může být i hovězí)
- 2 mrkve
- worcestrová omáčka
- sůl
- pepř
- 1 jarní cibulku
- 200 ml oleje
- 2 vajíčka
Postup:
- Nejprve si dle návodu dáme uvařit rýžové nudle. Ty zcedíme a připravíme do misky.
- Připravíme si i placky a talíř s vodou, do kterého budeme placky namáčet (aby změkly a mohli jsme je balit).
- Do mísy si dáme mleté maso, ochutíme solí, pepřem, přidáme na nudličky nakrájené Jidášovo ucho, mrkev, jarní cibulku.
- Přidáme vejce, Worcestr a vložíme nudle, které jsme si už uvařili. Vše pořádně smícháme.
- Pomalu si dáme rozehřát olej na pánev.
- Teď vezmeme placky a vždy jednu namočíme do vody, pak si ji dáme na pracovní desku. Na ni dáme směs mletého masa a zarulujeme tak, aby nikde nebyla díra.
- Pak závitky smažíme s obou stran. Necháme okapat přebytečný olej a je hotovo.
- Vždy si k této pochoudce kupuju sladkokyselou omáčku s chilli - tu nalijeme do misky a dáme na talíř k závitkům. Pak si v tom závitky namáčíme. Je to mňamka. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí steak s hlívou
Šoulet s trhaným kachním masem
Glazované cibulky
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.