Pečený čaj
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1331 KJ
- sacharidy
- 74 g
- cukry
- 72 g
- bílkovina
- 2 g
- draslík
- 324 mg
- hořčík
- 55 mg
- fosfor
- 35 mg
- mangan
- 14 mg
- železo
- 9 mg
- sodík
- 2 mg
- vápník
- 1 mg
Ingredience
- 2 kg různého ovoce
- 600 g cukr krystal
- 5 ks hřebíčku
- 2 celé skořice
Nástroje
-
skleničky s víčkem
- Jako ovoce můžeme použít něco pestrého: jablka, hrušky, rybíz, angrešt - mělo by to být půl sladké a půl kyselé.
- Ovoce omyjeme a nakrájíme na větší kousky - neloupeme, jen v případě nutnosti vypeckujeme.
- Vložíme do hlubokého pekáče, nebo kastrolu, který můžeme dát do trouby.
- Zasypeme cukrem, přidáme hřebíček a skořici, zamícháme.
- Předehřejeme si troubu na 160'C a vložíme na 20-30 minut. Občas zkontrolujeme a promícháváme.
- Až ovoce pustí šťávu, nalijeme do malých skleniček ještě horkou směs.
- Zavíčkujeme a obrátíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Typ: Než dáme do skleniček hotovou směs, můžeme přidat pro dospělé rum, pro děti zázvor, či badyán.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.