Quinoová bonboniéra
PetrusiaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 552 KJ
- sacharidy
- 16 g
- tuky
- 6 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- bílkovina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 143 mg
- fosfor
- 94 mg
- hořčík
- 39 mg
- vápník
- 39 mg
Ingredience
- 1 hrnek quinoových pukanců
- 1/2 hrnku amarantu
- 1/4 hrnku vlašských ořechů
- 1/4 hrnku chia semínek
- 1 lžíce sekaných nepražených kakaových bobů
- 1/2 hrnku medu
- 1/4 hrnku kokosového oleje
- 4 lžíce karobu
Postup:
- Postup je velmi jednoduchý, pokud chcete, nebojte se do přípravy zapojit děti, maximálně budete všichni pořádně ulepení.
- V míse smíchejte pufované suroviny - quinou a amarant.
- Přidejte najemno nasekané vlašské ořechy, chia semínka a kakaové boby. Vše důkladně promícháme.
- V rendlíku s tlustým dnem rozpustíme kokosový olej s medem a karobem. Směs prohřejeme, ale nevaříme, důkladně promícháme.
- Připravenou tekutou směs vlijeme do sypké směsi a zamícháme tak, aby byl každý kousek obalený.
- Takto nachystanou směs vložíme alespoň na 15 minut do lednice zchladit. Bude se s ní poté lépe pracovat.
- Připravíme si misku se studenou vodou, kam si můžeme namáčet lžičku nebo prsty - záleží, jak se vám bude lépe zpracovávat hmota.
- Z vystydlé směsi tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do připravených papírových košíčků.
- Směs vyjde na cca 15 až 20 kusů kuliček. Uchovávejte je nejlépe v krabičce v lednici.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Štrúdl každý pes jiná ves (banánový a jablečný)
Cheesecake
Puding z tapioky
Tvarohové knedlíky s jahodami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.