Králík na víně
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2607 KJ
- tuky
- 39 g
- sacharidy
- 21 g
- bílkovina
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 2 g
- sodík
- 639 mg
- draslík
- 147 mg
- fosfor
- 133 mg
- cholesterol
- 75 mg
- vápník
- 25 mg
- hořčík
- 10 mg
Ingredience
- 1 králík
- 750 ml červeného vína (suchého)
- 10 šalotek
- 10 žampionů
- 300 g anglické slaniny
- Hrst tymiánu
- Sůl
- Olej
Postup:
- Naporcovaného králíka opečeme zprudka na oleji a vyndáme do plechu.
- Na výpeku opražíme na čtvrtky nakrájené žampiony, šalotku a na kostky nakrájenou slaninu.
- Přidáme porce králíka, osolíme, přidáme tymián a zalijeme polovinou vína.
- Dáme do trouby přiklopené a dusíme cca 1 hod. Zaléváme zbylým množstvím vína.
- A máme hotovo. Podáváme například s bramborovým knedlíkem nebo nočky. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Losos nakládaný v červené řepě
Foie gras s pečeným jablkem
Exotická polévka z řepy
Dýňové špízy s tymiánovým vepřovým
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.