Foie gras s pečeným jablkem
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 640 KJ
- sacharidy
- 21 g
- cukry
- 7 g
- bílkovina
- 5 g
- tuky
- 4 g
- vláknina
- 2 g
- draslík
- 91 mg
- vápník
- 46 mg
- fosfor
- 24 mg
- hořčík
- 23 mg
- sodík
- 4 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 400 g foie gras
- 2 jablka
- sůl
- pepř
- trochu moučkového cukru
- snítka tymiánu
- Játra nakrájíme na silnější plátky.
- Lehce nařízneme tupou stranou nože na mřížku.
- Osolíme a opepříme. Nebojte se toho, je potřeba docela dost.
- Položíme na rozehřátou pánev a grilujeme zprudka do zlatova. Foie gras musí zůstat uprostřed růžová. Přetáhnout foie gras je obrovská škoda.
- Mezitím dáme do trouby na pekáček jablka nakrájená na čtvrtky, jemně poprášená moučkovým cukrem a snítku tymiánu.
- Pečeme při 180°C asi 10 minut.
Ke grilovaným foie gras se hodí sladké přílohy, pečená jablka, hruškové či jiné ovocné pyré nebo třeba fíková marmeláda, brusinky apod. Stejně tak kousek sladkého, bílého pečiva např. brioška nebo i kousek vánočky je naprosto ideální.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.