Losos nakládaný v červené řepě
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1221 KJ
- sůl
- 97 g
- sacharidy
- 38 g
- cukry
- 35 g
- bílkovina
- 26 g
- tuky
- 3 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 163 mg
- cholesterol
- 60 mg
- sodík
- 59 mg
- vápník
- 59 mg
- fosfor
- 41 mg
- hořčík
- 26 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 800 g filetu z lososa s kůží
- 200 g třtinového cukru
- 600 g mořské soli hrubé
- pepř
- citron
- 2 červené řepy
- čerstvý kopr
Postup:
- Kopr nasekáme na jemno, smícháme se solí a cukrem.
- Červenou řepu oloupeme, na hrubo nastrouháme a rozmícháme do směsi soli a cukru. Rovněž do směsi nastrouháme kůru z citronu a přidáme i šťávu.
- Na plech položíme filet z lososa, kůží dolů. Směs na rybu rovnoměrně naneseme v silnější vrstvě a přikryjeme potravinářskou folií.
- Zatížíme například sáčkem s rýží nebo fazolemi a dáme do ledničky minimálně na 24 hodin.
- Po vytáhnutí z lednice odstraníme z ryby marinádu - klidně ji opláchneme pod tekoucí vodou. Osušíme ubrouskeme a můžeme servírovat.
- Lososa krájíme na tenké plátky a podáváme se zakysanou smetanou s koprem a bílou bagetkou, ideálně opečenou.
- Je to pokrm perfektní buď jako předkrm nebo jako chuťovka pro návštěvu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Gratinovaná brokolice se sýrem
Mexická červená rýže
Roštěná na houbách
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.