Hovězí plátek na červeném víně s brusinkami
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2078 KJ
- bílkovina
- 32 g
- tuky
- 24 g
- sacharidy
- 15 g
- cukry
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 305 mg
- vápník
- 98 mg
- fosfor
- 71 mg
- sodík
- 56 mg
- hořčík
- 38 mg
- zinek
- 17 mg
- měď
- 6 mg
- cholesterol
- 5 mg
- železo
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g hovězího masa (já měla přední)
- 500 ml červeného vína
- 2 velké mrkve
- 2 petržele
- 1/2 celeru
- 3 cibule
- 5 lžic brusinek (nebo brusinkové marmelády)
- sůl
- pepř
- 8 ks nového koření
- 6 ks bobkového listu
- 2 lžíce sádla
Postup:
- V kastrolu rozpustíme sádlo. Maso nakrájíme na plátky, osmahneme na sádle, aby se zatáhlo.
- Přidáme zeleninu (cibule na malé kousky, mrkev, celer a petržel na jemno nastrouhané), lehce osmahneme, zalijeme trochou vody a přilijeme víno.
- Přidáme koření a brusinky.
- Vaříme, dokud maso nezměkne. Poté maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a kvalitním červeným vínem. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Citronovo-levandulové muffiny
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Fazolová polévka s klobáskou
Segedínský guláš
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.